Situácia v Prešovskom kraji je stabilnejšia, záveje sa však stále tvoria

16.02.2012 Celý región

Poprad 16. februára (TASR) – Situácia na cestách v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) sa mierne upokojila, naďalej sú však problematické niektoré úseky. \"Tvorba snehových závejov a jazykov je naďalej v okolí Bardejova pri obciach Smilno, Hutka, Raslavice, ďalej v okolí Humenného pri obciach Výrava, Palota, Kamenica, Ulič, Brekov, Závadka, Porúbka a aj v okolí Popradu najmä v oblasti Vysokých Tatier, pri obci Stráne pod Tatrami, v okolí Spišskej Belej, Podolínca, Šuňavy a Štrby,\" vymenúva dispečer Správy a údržby ciest PSK Miroslav Milý.
Problémy sú naďalej podľa neho aj v okolí Prešova, najmä smerom na Pusté Pole, Sokolovce, Jakubovany, Bajerovce, Polomu, Kyjov, Ľubotín, horský priechod Branisko, Klenov, Lačnov, Hermanovce, Závadku, Hradisko, Mošurov, Geraltov. V okrese Stará Ľubovňa sa môžu ešte stále vytvárať snehové záveje pri Podolínci, Stráňanoch, Šambrone, na horskom priechode Magura, v obciach Osturňa, Hrabovčík, Kurimka. \"V okolí Svidníka je to Kelča, Poľana, Varechovce, Vyšný Komárnik a v okolí Vranova obce Davidov, Rudľov, Vechec, Dlhé Klčovo,\" doplnil Milý.
Neprejazdné úseky vplyvom silného vetra a snehových závejov sú cesty III. triedy v chotári obce Šuňava a cesta III. triedy medzi obcami Bajerovce, Krásna Lúka a Šambroň. Na úprave ciest počas celého dňa pracuje viac ako 100 mechanizmov. \"Naďalej očakávame sneženie, silný vietor a možnosť tvorby snehových jazykov a závejov. Snežiť by malo ešte aj v piatok, takže situáciu sledujeme,\" uzavrel Milý.
 

Vyberte región